[ Log In ]
[ Register ]

Question #: 14270

Question: x and y on plasma does not work but x and y on mill does work. why?

Current Solution

I assume you are referring to Mach3 mill versus mach3 plasma. These are two xml files that contain settings for "mill" and "plasma".

If the machine moves (the stepper motors are moving and the drivers are receiving signals from the controller) in the settings for mill, but are not moving in the plasma settings, then you need to deeply investigate the settings and make sure they are exactly the same in the:
- motor outputs tab of ports and pins dialog box
- port address in the ports and pins dialog box

If you are just trying to move it manually, make sure the jog button is "on" in the program run tab. Press the tab button to reveal the mach3 pendant screen and make sure the jog is set to continuous.

Respond:

Other Possible Solutions to this Question

Get Help with:
This Product
Orders
Tech Support
Sales
This Product
Order Query
Tech Support
Sales
Not logged in. Log In Register
Track Order(s)
View Order(s)
I Want to Schecule a One-On-One Paid Tech Support Session
Book an Appointment Pertaining to a BuildYourCNC Product (Free)
Ask a Quesion Below (Free):
Book an Appointment Pertaining Other Equipment ($60/half hour)
Book an Immedite Appointment Pertaining Other Equipment ($120/half hour)
Ask a Quesion Below (Free):
Waiting for response... I may not answer immediately, but I was notified on my cellular phone so my response is forthcoming. If I don't respond immediately, you can always go to the [My Account] page to see all of our chats at any time.